Kunt u door een ziekte, een beperking of ouderdom niet meer alles zelf doen? Of wilt u als bezorgde medeburger de noodzaak voor hulp aangeven over iemand anders in de gemeente? Dan kunt u bij het wijkteam van de gemeente terecht.Het wijkteam gaat altijd samen met u (of degene die u heeft aangedragen) op zoek naar een oplossing. Er wordt altijd gekeken naar wat u wel zelf kunt, en waar u hulp bij nodig heeft. Dit kan hulp zijn van vrijwilligers (w.o. Raad en Daad), mensen uit uw omgeving of professionele hulp. Soms vraagt de gemeente u zelf een deel te betalen voor de hulp. Hoeveel u moet betalen hangt af van uw inkomen, uw persoonlijke situatie en de hulp die u krijgt.

Naast fysieke of mentale ondersteuning zijn er ook tal van manieren om mensen met een laag inkomen financieel te ondersteunen. De gemeente heeft hiervoor verschillende middelen beschikbaar.

Afspraak maken

Heeft u hulp nodig? Dan kunt u bij het WIJkteam OpMEER uw hulpvraag stellen. U kunt dat zelf doen, of met behulp van uw huisarts of andere vertrouweling. Maak een afspraak door:

  • te bellen met het Wijkteam, bereikbaar maandag t/m donderdag vna 09.00 - 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 - 12.00 uur op telefoonnumer 0226 - 363 333
  • te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  •  gebruik te maken van het inloopspreekuur op dinsdag van 11.00 - 12.00 uur in het gemeentehuis of op donderdag van 11.00 - 12.00 uur in De Lindehof (Hoogwoud)
  • het contactformulier op https://www.opmeer.nl/zorg-en-ondersteuning/contactgegevens_45833/ te downloaden, te printen, in te vullen en op te sturen.